Monday, December 16, 2013

Perlu Surat Rasmi Sebab Muka Aku Muka Penipu

Assalamualaikum
Lama tak hapdet
Kat opis bizi dengan restructuring
Kat umah bizi dengan Cik Yong yang semakin mengganas
 
Ok..ini anak dara taw..
Adik in womb pun tak kurang hebatnya.
Tahniah anak-anak!!

Cite pasal banjir di pantai timur.
Terlambatkah??
Aku taktaw angin mana dah merasuk encik somi.
Dia mintak permission nak pegi Kuantan tolong mangsa banjir.
(Sebenarnya tak jadi ke Kuantan, tapi terus ke kemaman sbb SOS dari Kemaman)
Eh macam aku pulak suami die kene mintak izin.
Mula-mula macam tanak bagi pegi.
Sebab anak-anak tengah membuas..
Aku pulak tengah mensarat
Macam tak larat nak jaga sensorang
Tapi takpelah..dia tolong orang,
kotlah Allah tolong bini die plak.
 
Esoknya aku pun tolong encik somi mintakkan bantuan kat opis.
Kot-kot la ada yang nak menderma duit.
Dalam berpuluh-puluh staff kat bahagian aku ni,
aku BERJAYA kumpul tak sampai RM50.
Sebab bila mintak bantuan dorang mintak aku surat rasmi.
Surat Rasmi okeh...takut menipu..
Sila berpikiran positip!!
Dorang bukan kedekut,
tapi muka aku ni muka penipu..kot!!
Sekian..harap malu..

1 comment:

Fiza Rahman said...

Laaa...sabar jer lah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...