Tuesday, October 1, 2013

Destinasi Babymoon Paling RomanTaik

Assalamualaikum.

Dah lama tak hapdet.
Ok seperti yang dijanjikan,
arini hakak nak hapdet psl destinasi babymoon.
Kali ni destinasi yang kedua
sekaligus dengan yang ketiga.
Pakej!!

The Everly Hotel, Putrajaya



Best..best..
Hotel ni bersebelahan dengan Alamanda.
Boleh jalan kaki je.

Tapi yang paling best sekali destinasi babymoon yang ketiga.
Taddaaaa...

Lokasi : PPUKM
Lagi best kan??

Pepandai je Dr. Tanamera tu admit aku.
STRESSSSS!!

Ni sume gara-gara anemia.
Apa itu anemia?

Berasal dari perkataan greek yang bermaksud 'tiada darah'.
Kekurangan darah merah atau hemoglobin.
Hemoglobin = protein yang membawa oksigen ke dalam sel merah.

Tanda-tanda

Pucat pada bibir dan sekeliling mulut, kuku, pelipat dan di bahagian dalam kelopak mata.
Tidak bermaya, letih, dan lemah badan.
Pendek nafas apabila melakukan senaman.
Pening, pitam disebabkan oleh kurangnya oksigen sampai ke otak.
Angina pektoris iaitu suatu keadaan apabila berlaku kesakitan di dada yang diakibatkan oleh oksigen yang sampai ke jantung tidak mencukupi.
Palpitasi, iaitu suatu keadaan apabila denyutan jantung menjadi cepat dan kuat secara luarbiasa.
Kurang selera makan dan kehilangan berat badan, sukar untuk berjalan; dan mental bercelaru yang disebabkan oleh kekurangan vitamin B12.
Penyakit demam kuning (jaundis) terjadi bagi kes anemia hemoliti.

Dan akhirnya aku kene drip..masuk air 3 ke 4 pain aku pun tak hengat.
Kesian kene admit time birthday laki aku.
Celebrate kat spital je.
Kekekekek!!
Sekian laporan babymoon paling romantik abad ini.
 

1 comment:

Nana said...

besnye berbabymoon...

tp xleh lupa...dispatula!!!
haha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...