Tuesday, September 10, 2013

Terserempak Budak Tercampak Dari Kereta

Assalamualaikum.


Cerita ni dari minggu lepas aku nak cerita,
tapi lupa.
Masa aku balik nak susukan anak,
ternampak sorang budak laki unur dalam 8,9 tahun
duduk mencangkung depan pintu opis.
Pakai baju sekolah kemas je.
Muka baik tapi ada parut kat dahi.
Panjang sangat parut,
cam kesan jahitan.
Kalo tutup parut muke die suci murni,
kalo nampak parut muke cam pailang.
Aku tegur die kot2 die nak masuk opis cari mak die ke.
**pintu opis kene bukak pakai access card
Die geleng..

Lepas tekan button lif aku tanya budak tu..
Aku : Dik..kepala tu kenapa?
**sebab parut obvious sgt,so aku bertukar jadi Joyah sat
Budak : Jatuh kereta..
Aku : Jatuh kereta??Panjat kereta ke?
Budak : Taklah.Eksiden..pintu kereta tak tutup rapat. Terjatuh keluar..
Aku : Masyarakattttt!!
Budak :  Petu kene gilis dengan lori kat belakang ni....
**sambik tepuk2 belakang bahu dia..
Aku : MasyaAllah...
**eh eh budak ni..seram pulak aku..
Cane aku boleh terserempak dengan makhluk seram ni?
Nak je tonggeng, intai budak ni dari celah kangkang,
kot-kot kaki tak jejak tanah.
Kalo betul tak jejak, ape nak kene buat??

Mulut aku ternganga.
Sama-sama ternganga luas macam pintu lif.
Abes takkan lif pulak yang nak masuk dalam mulut aku kan??
So aku pun masuk dalam pintu lif yang ternganga.
Aku..ternganga..stilll..

Mungkin Allah SWT saja takdirkan aku terserempak dgn budak tu.
Itu pengajaran buat aku.
Yelah kalau ada anak dah besar cenggitu,
opkos kita bajet die pandai bukak pintu kereta sendiri,
masuk kereta,tutup pintu sendiri.
Tapi still kene check..
nama lagi budak,
tak terlepas dari lalai dan leka.


3 comments:

Noor Suraya said...

oi..oi....ofis bahagian perangkaan mana????budak tu betoi ka orang?
ish...buat saspen lak.

Mrs. Amad said...

budak tu org la..wlupun kjadian blaku time tghari rembang,tp akak yakin itu org sbb masa tu anak antu cuti.sekolah tutup seminggu sempena merdeka.hahahaha..anak manusia je yg g skolah.

Noor Suraya said...

yaka???
hush..walaupun pati entry blog ni nak crita pasai hati2 biaq anak kt dalam keta,tapi sy ttp fokus kes kemalangan ngeri anak tu...sipa kena gilis lg...sakitnya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...