Wednesday, August 14, 2013

Laporan Raya 2013

Assalamualaikum.
Salam 7 Syawal.
Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin.

Untuk yang bukan fren fb aku..

Kekadang aku pelik dgn sikap manusia.
Nak wish maaf zahir batin,
hanya tagged nama-nama tertentu.
Maybe die bajet nak mintak ampun pada org2 tertentu je,
n bajet suci dari dosa dgn org lain.
Eh lantakla fb die..

Tingat plk kes kawan lama yg nak bertukar kerja(katenyerr..)
Bos siap susun ayat baeekk punye utk die..
Bos suh die emelkan pd seluruh warga jabatan
utk mintak ampun n maaf 
sempena pemergiannya.
Bos siap sound ceni...
"Kita buat salah kat orang, kita taktaw kan..mintak maaf jelah.."
Tapi harammm dibuatnye...
Oklah bukan sume org jenis yg admit kesalahan.
Org kate anak sulung sikapnye
tak bleh terima kesalahan sendiri.
Maklumlah anak sulung, bajet die je betul.
Tak jugak..Kak Yong aku sempoi je.
Takdelah bajet bagus!!
Apa2pun di hari lebaran ni,
sama2lah kite buang ego masing2.
Nilah peluang nak bermaaf-maafan.

Ok berbalik pada kesah raya..
Ni antara gambor raye di Kampar.
Duit raya bertukar tangan

Menantu degey kene mintak ampun byk2 sbb tak potong rambut lagi.

Sweet like honey!!

Theme colour is natural as grey.

Baju melayu laki aku repeat tahun 2009 punye...wallah!!
Kain sampin, hantaran kawen dulu.
Suami mithali kononnye..
Utamakan makan pakai anak bini..puiii..
Pdhl nak jimat kan..kan..kan..
Baju kurung aku, kain dibeli di Bandung.
Jadinye se'design'lah dgn ipar duai aku sume.
Cuma lain kaler je..
Tudung aku (half moon pertama),
directly from downtown Jln reko.
Baju kurung anak aku,
air tangan pokcik Omar.
Puas hati..len kali boleh beli lagi. 
 
Apadahal..aku n hubby satu kapal..
Kampar n Ipoh sekangkang kera cuma.
Yang penting tiap-tiap tahun,
first raya mesti ada di rumah dua-dua belah.
Kalo tahun ni pagi raya di Kampar, petang di Ipoh,
tahun depan pagi di Ipoh, petang di Kampar. 
Tetap bergilir..jgnlah tiap2 tahun first raya
belah kiteee je ye adik-adik.
Ingtlah..si dia pun ada makpak lg.
Macam2 persepsi makpak die kalo tgk kite berat sebelah.

Ni pulak pic raye dgn famly mertua di Ipoh..
Seluas2 kawasan, depan pintu jgk port bergambor.

Sempena famly gath belah mak  mertua.
Almost complete sbnrnye pic ni..
Tapi sorang anak buah aku telah dikidnap.
Alahai kenapalah mak kamu tak berlari mendapatkan kamu wahai anak??
Sian si ahli baru terpulau..aku plk yg syahdu tetibe..
Takpe Mak Yang gantikan dgn pic suwit ni..

Ahhaa...Kak Yong Zahra dah ready nk timang adik.
Ni pulak seperais utk anak-anak aku..
Siap nama sume anak2 ade..nama kaw ade??

Cam beselah order dgn IbuDarwisy
Mulia kan Bonda kome ni??
Dan sempatlah kami menseleberet
birthday Hana (my niece),
birthday Mak,
dan birthday Abg Ipar,
dah alang2 sume birthday on August kan.
Merangkaplah skali open house.

Opah n cucu-cucu..aku pastikan xde yang missed. Sempit pun sempitlahhh..

Zahra n birthday girl.
Sekian..laporan sempena raya 2013.

2 comments:

Ann Ishak said...

one big happy family, gembira je tengok...meriah sungguh :)

Nana said...

suwitnye mak abah dla...hehe...

meriah sungguh berhari raye...
=P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...