Tuesday, July 30, 2013

PopLook : Delivery Sampai Dengan Jayanya!!

Assalamualaikum.

Actly aku ni bukanlah 
pensoping on9 tegar.
Tak sampai 5 kali pun beli on9.

Bukan tak berminat,
sangatlah berminat.
Tapi LAKI aku yang tak berminat.
Laki aku sorang lelaki yang sangat
FUSSY!!

Baru je smlm soping kat Bershka
Beliau try jeans 4 pasang.
Akhirnya telah membeli 2 pasang t-shirt sahaja.
Sembab lutut aku tunggu beliau.
Tapi aku dah bese..
Dan aku sayang keFUSSYian beliau.

Penah aku mintak permission die
nak bli dress on9 kat Dehotshop
Sudahnya laki aku sangggup meredah jem
ke butik tu kat Ampang.
So dat aku n die
boleh tengok dengan mate kepala sendiri.
Laki aku kalo dah memilih,
mmg tiptop!!
Kalah QC kilang.
Memang padan le dengan aku..
wanita yang MEN TARAMMM je.
Tengok muke selebet aku pun org dah taw.

Ni aku nak cerita pasal POPLOOK.
Semalam aku telah dengan sengajanya
suke-suki mengorder maxi dress dari poplook.

Tiffany Kimono Wrap Maxi
 Yang ni aku beli without permission laki aku.
Ok aku berdosa.
Kalo aku mintak permission,
aku taw laki aku mesti kate..
"Sukati u lah.."
Dan intonasinye adlh tidak bape nak redo.
Sebab dulu2 lagi die x galakkan aku beli on9.
Tapi kalo aku degey jgk..
memey tu le ayat die.
*Knowing my hubby*

Aku order semalam.
29 Julai 2013, jam 9.50 am.
Pagi ni aku mula sedar dan rase dosa bertandang.
Weyyhhh..kalo tak sampai
dress tersebuttt...???
Demmm...
Aku  mule riki2,google2..
Aku type..
'barang poplook bape hari sampai?'
'barang poplook lambat sampai'
'barang poplook cepat sampai'
'poplook penipu'

Tetiba..taddaaa..

Cepat kaw..
Betul2 24 jam.
Congrats PopLook.
Aku bajet lambat sampai
sbb mesti order Q panjang
menjelang raya ni kan.
Tapi hakikatnye...
haiihhh...memang cepatlah!!

3 comments:

Nana said...

jarang jgk beli on9..tp kalo beli brg on9 mmg selalu gak risau tkut x smpai...

akak suka ngan baju2 kat poplook..maslhnye saiz x mengizinkan...:(

tp dress dila beli cantek...:)

Mrs. Amad said...

cantek kak zue..kain berkualiti..paan pun ske..alhmdulillah..

Salhah Suhot said...

Santekye dress

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...