Tuesday, July 23, 2013

Kita Shopping Baju Raya Anak, Tapi Orang Lain.....

Assalamualaikum.
Sejuknya hati tengok payslip pagi ni.
Alhamdulillah.

Last week balik kampung,
terus shopping baju raya si anak dara.
Baju kurung je tak dapat lagi.
Payah plk nak cari kaler sedondon.

Baju-baju yang telah rayeee...
Apsal xde kaler pink pun?
Kate anak dare..
Aku tgk baju anak aku selama ni
boleh kate sume pink.
Mentang2 pompuan ye..
So kali ni aku pilih kaler ala-ala pastel..

Bile da ada anak ni kan..
dah tawar ati nak bli baju sendiri.
Hubby kate die pakai baju melayu yg lame je.
Sbb jarang pakai.
Aku pulak pakai baju yg aku soping masa kat Bandung ritu.
Jadilah...
Ble hubby suh cari baju raya sendiri
Siyes aku xde hati lgsg..
Aku excited mencari baju anak.

Hamek..banyak ni baju anak..
Hamboi-hamboi eksen nya aku kan..??
Belagak ke tidakk??
Giler tak belagak siap upload resit pembelian!!
Bagi org len apadahal setakat RM5,6ratus kan??
Bagi aku pulak...
"Weeyhhh..maheinye..."
Tapi hakikatnye...


SUMENYE 50%...
Muahahaaha..jgnla nak eksen sgt.
Untuk gaji yg ala-ala takat lobang hidung
cam kami laki bini ni,
belum lagi mampu nak bli baju anak mahei2
sampai RM600.
Takyah nak belagak sangatla..
Puuiihh..
Aje giler??
Kalo boleh nk tunggu sampai 70% less..
Kalo dah baju raya sampai RM600..
alamatnye kami beraya kat Putrajaya je.
Tak sanggup la weyhh..

Dalam kite sonok2 mensoping baju raya anak-anak.
Ada yang bersedih kehilangan anak.
Kadang-kadang kte terlalu particular bab penjagaan anak,
tapi masih ada kekurangan.
Kalo boleh nak elakkan kecuaian.
Tapi kalo dah Allah swt takdirkan anak pergi sedemikian rupe,
jgnlah kite menyesal atau mudah menghukum.
Cakap memang mudah,
tapi tak semudah bahu memikul.
Perlu amek masa utk redho sepenuhnya.

 Yang lain-lain...
TOLONGLAH HENTIKAN PENYEBARAN GAMBAR 
AHLI SYURGA YANG MENINGGAL DUNIA
DALAM KERETA TU.
Aku rase korang yang sebarkan gambar tu 
sangat-sangat kejam dan 
tak berhati perut.
Iye gambar dan peristiwa tu untuk pengajaran kte sume.
Tp penah terpikir tak perasaan mak budak tu?
Put urself in her shoes.

5 comments:

Noor Suraya said...

uiii...shoping kt mana tu?lagi satu pasai share gambaq tu.selain gmabq arwah tu,sy tak setujungak kalau org duk share gambaq kanak2 yg mati kat syria tu.tak sensitif lgsg.mmg kita tak kenai sapa makpak depa apa lg budak tu..tapi takyah la nk share kemudian suh aminkn doa la apa la...taklehkan nk share doa takyah buh gmaq budak2 tu?tahapahapa......meluat n marah tau dak?ko mati nanti,mau dak org share gambaq jenazah hg tu n suh org baca al fatihah..mau???

Mrs. Amad said...

betoi tu su..dorg ni amek ksempatan sbnrnye nk bykkan like.nak bykkan followers.ble page tu da ramai followers n byk like,owner page akan juai page tu pd org yg nk buat bisnes on9.so senangla org tu nk bisnes,page da siap ade followers.

Noor Suraya said...

tu la..rasanya takdak pekdah2 depa nak share gambaq camtu pastu mintak org sebarkan n aminkan doa....takyah guna gambaq pun boleh kot.tahapahapa...itu jenazah..bukan patung ka apa ka..geram tgok depa duk share gmbq2 cmtu...pentingkan diri maksudnya depa ni.

azhariah zuber said...

BOLEH TAU TAK BEli baju di mana. nak beli juga. hehe

Mrs. Amad said...

Azhariah..kte bli baju kat AEON station 18. Tajuk bajunye Trudy n Teddy..lawa2 sumenye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...