Wednesday, March 20, 2013

Common Respond Bila Cik Kak Nak Resign

"Pike masak-masak. Buatnye laki mati mude ke, time tu baru menyesal dah hilang income. Mane nak cari duit sara anak-anak?"

Ini respon yang common
buat cikkak-cikkak yang berhajat nak resign.
Lebih-lebih lagi kalo koje GOMEN.
Almaklumle koje dgn Perdana Menteri katenyeee..

Aku termenung kejap..
'Motif apekah beliau mendoakan kematian
suami cikkak secepat mungkin?'
Beselah org kite kan suke pikekan negatif
mendahului yang positif.
Get used to it..
Ok..ok..itu hanyalah KATAKANLAH..

Apa salahnya ayat kat atas tu digantikan dengan ayat di bawah ni..
"Eloklah benti keje. Buatnye laki mati muda ke, time tu baru menyesal sbb tak duduk kat umah jaga makan minum die masa die ada lagi. Daripada dok opis 9-10 jam sehari, bek dok umah uruskan rumah tangga puas2 sbb itulah 'income' dunia akhirat. Income dunia boleh dicari, asalkan usaha Allah swt dah bahagikan rezeki hambaNya secukupnya, insyaAllah"

futnut: Yakin sangat kaw..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...