Wednesday, December 5, 2012

Canelah Budak-budak Tak Biadab, Orang Tua Pun Kurang Asam.

Harini pagi-pagi lagi mood kelaut.
Pagi-pagi dah kene tengking.
Bukan kene tengking dengan bos, tapi dengan pak guard.
Haaa kaw hadde?

Aku ni one of gomen staff yang tenant kat Wisma Minlon, Serdang ni.
Sebab bangunan Jabatan Perangkaan kat Putrajaya tu x ckup besar nak tampung.
Staff Minlon ni bagus taw.
Kadang-kadang kalo bertembung dalam lif dorang rajin bertegur sapa.
N tak pernah lokek senyuman.

Aku pernah beli perabot kat Minlon.
Layanan staff Minlon mmg tip top.
Mak aku plk rajin beli kain n alatan menjahit dia kat Minlon.
Layanan akak-akak Minlon ni sangat memuaskan.
 
Yang buat aku kecewa dgn guard Minlon ni.
Adehh..failed!!
Sebelum ni aku sll dengar akak-akak bahagian sebelah ni bising2.
Dorang tak puas hati dgn guard tu.
Ada sorang akak tu dah bergeser pun dgn kete orang masa nak kuarkan kete.
Sebab parking terlalu rapat.
Padahal kete akak tu power stereng.
Sampailah suatu hari tu aku pun terkena.
 
Time tu aku sampai lambat.
Nak naik sgt nak punch. 
Aku kuar je kete pak guard tu suh aku rapatkan kete.
Aku cakap DENGAN SOPAN,
"Rapat sgt pakcik nanti susah saya nak kuar"
Yelah kete aku bukan power stereng, tapi power hand.
Pakcik tu paksa jgk aku.
Aku tengok parking lot ctu ada 5 je, tapi pakcik tu nak masukkan 6 biji kete jgk.
Boleh bayangkan tak 5 parking lot nak masukkan 6 bijik kereta?
Aku pun kedepan jelah.
Alah aku kedepan 2 inci je,xde effect pun.
Time aku susah nak kuarkan kete bukan pak guard tu tolong pun.
 
Pagi ni lagi sekali.
Kali ni lagi teruk.
Pak guard tu ketuk pintu kete aku kuat giler.
Dahlah body kete aku tu cam tin susu.
Terangkat rahim aku.
Pak guard tu suh aku kedepankan kete.
Aku ckp baik-baik..
"Nanti susah sy nak kuar pakcik"
Pakcik tu punye tengking aku..
"Mane ade susah, saya hari-hari jaga sini. Kau nak buat keras kepala. Kau pergi cakap kat bos kau. Badan je kecik tapi keras kepala"
Dia hari-hari jaga sini, aku hari-hari parking sini.
Aku jalan je, aku tanak melawan.
Sebab aku masih ada rasa hormat manusia.
Masa aku dah berambus tu pun pak guard tu membebel lagi.
Aku sabar lagi...
Sampai skrg aku masih cuba bertahan.
Nak ikutkan nak aje aku turun tingkat dua report kat Minlon.
Tapi kang kacau plk periuk nasi die.
Dahla dah tua.
Logikla sket, parking lot satu dunia pun dah tetapkan jarak parking.
Manede rapat-rapat takot tergeser dgn kete lain.
Memang susah nak bertahan ni.
Takpe..biarlah pakcik tu.
Balasan Allah lebih nikmat!!

5 comments:

Noor Suraya said...

pakcik mana ni??sy ni tak pnh parking keta,so,taktau la sioapa gerangan pakcik yg agak glemer kt paras kita ni..

Mrs. Amad said...

adalah sorg pakcik tu..malas nk describe mane rupe die..

Noor Suraya said...

hahaha..ok..takyah la..sbb kalau describe pn,sy tak perasan.sbb kak2 kat cni dh berapa kali crita tp sy ttp tak tau.ahahha

Jay Ar said...

Pakcik tu mlm tadi ada masalah dgn bini dia kot...tu yg terbawa2 ke tempat kerja...sabar aje la...

Nana said...

sabo jer la...ramai yg ckp pakcik tu cmtu...mgkin ada masalah peribadi kot...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...