Monday, October 8, 2012

Zahra Baca Buku?

Aku ada belikan Zahra buku bergambar.
Aku pilih pic menatang yang real, takmo katon2.
Sebab aku rasa baby ni suke tgk menatang.

First 2 weeks aku bacakan buku tu tuk Zahra,
die buat tak reti je.
Nak dimakannye buku tu adelaa..
Ada aku kesah?
Aku dah macam orang juai insurans.
Aku percaya tak banyak, sikit mesti die dapat absorb ape yang aku story.

Masuk 3rd weeks die mula tunjukkan minat.
Aku lagi rancak 'juai insurans'.
Maksudnya die diam ble aku bacakan buku tu.
Belum aku habiskan ayat "sound of lion..."
Zahra dah sambung "uuukkk..."
Walaupun bunyi lion tu dah mcm bunyi ungke,
aku anggap die faham, bukan aku yang salah faham.


Aku sangat kamben bile buat bunyi kambing.
Bila aku mengembek, Zahra mesti sengih.


Die sangat2 memerhati pic lembu.
No..no..buat masa ni no cows milk sayang.


"Bonda dunno about iguana.
Tapi iguana n camel tinggal kat desert"
Boleh tak aku explain gitu je?
Mak-mak ni actly kene byk info.
Kan malu nak ckp 'dunno' dgn anak.
Ada rezeki nanti aku nak bawak Zahra g zoo.
Happy exploring nanje!!
 
futnut:ce try ajor ngaji Iqra' pulak.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...