Monday, October 15, 2012

Aku Nak Pencen!!

Semalam sembang dgn mak pasal resignation.
Aku mintak pendapat mak kalo aku nak resign.
Padahal aku dah taw, dari dulu mak larang .
Mak kate kene ada income sendiri.
Mama pun penah ckp yg mama menyesal resign keje LHDN dulu.

I was talked about dis dgn hubby.
And he said "Itulah pekerjaan yang terbaik sorang isteri"
Yess.. fully housewife.
Sebab..
1. Aku nak menjaga anak-anak 24 hours a day.
2. Aku nak layan makan pakai husband totally.
3. Aku lebih suka buat kerja rumah drpd kerja opis.
Well said HOME SWEE THOME.
Husband mmg izinkan, cuma die kate buat masa ni keje dulu.
Kalo anak dah dua, baru boleh fikirkan dgn lebih serius.
Sbb die xnk aku menyesal di kemudian hari.
*nak buat anak kedua cepat-cepatlah..*
Husband sgt menyokong.
Die kate instead of die kene bayar 6,7 ratus pada babysitter, baik aku jaga anak sendiri.
Bukanlah nak berkira, tapi sekarang ni pun die bagi RM250 sebulan utk duit belanja makan aku di opis.
He spent RM300 utk petrol kete aku ke opis.
Maklumlah banyak kali ulang-alik ke umah susukan anak.
Bini keje, tapi mcm tak generate family's income pun.
Huhuhuhu..

Sangat dilema...

7 comments:

Nana said...

nak buat keputusan mcm ni...kena pikir btul2...

pepun...Allah maha mengetahui...
istikharah byk2, dla...

Mrs. Amad said...

Sbnrnye berat nak benti..tapi lagi berat nak keje..hahahahah..

fiza said...

Istikharah ☺☺

Betul tu, pekerjaan terbaik adalah surirumah.

Mrs. Amad said...

Kalo jadi surirumah hari2 naik pangkat kan...huhuhu..pangkat dr Allah..insyaAllah.

Suraya Noor said...

Sbnrnye berat nak benti..tapi lagi berat nak keje..hahahahah..

kak dla..sy setuju.ehehhehehe...sy pun duk pkiaq2 nk benti ni.tp tgu masa yg sesuai..

Mrs. Amad said...

kan suraya kan..tgu masa yg sesuai.tah bile yg sesuai nye tah...??

Suraya Noor said...

harap2la sesuai tu secepat mgkn.hahahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...