Thursday, August 16, 2012

Mercun Budak K-Pop

Sonoknye mood raya dah datang.
Even aku takde baju raya, mood maintain sbb
RAYA PERTAMA BERSAMA BABY!!
Theme colour pink purple mcm theme colour kawen dlu.

Malam tadi kul 12 kuarkan baju2 utk dipeking.
Sambil tu sesi meluah gn hubby.
Tp aku tertido masa tgh lipat suar dalam hubby.
Rini hubby keje petang, hope die tolong sambung keje mempeking tu.
Kalo tak, mlm kang dgn die,die aku peking.
"Awk mengugut sy, sy bleh laporkan pd pihak berkuasa ni"

Mcm2 cte aku luah pd hubby,
n got one luahan yg aku nk share gn korang kat cni.

MERCUN
Pas isyak ai da siap berwuduk niat nak solat immediately after azan.
Skali POM bunyi mercun.
Ai terkejut, anak melalak.
Ai mmg takde skill nk susukan monyet di hutan,
ai cuma ada skill susukan anak di rumah.
Apelagi *susu*
Anak tido..POM lagi la vavi budak2 ni.
Dan sudahnya ai pulak kuarkan bunyi POM jgk.
Maka wuduk ai terbatal.
Since anak da tido,cpt2 ai bangun dr katil, amek plastik sampah, bukak pintu, kuar umah,cari punca bunyi.

Ada 2 org budak yg x bape nk budak.
Remaja pun x bape nk remaja, lepak tepi jalanraya.
Sorang rambut ala-ala K-Pop tgh duduk atas motor yg raganya ada satu plastik besar penuh berisi mercun.

Ai : Banyak mercun dik..bli mane? (gaya spoting dgn baju tido kaler pink corak teddy bear)
Adik K-Pop : Bli kat pasamalam je kak. (sambil korek idung pakai batang mancis. huk aloh  bakor mercun pakai mancis je?)
Ai : Pasamalam ada juai? Akak mmg da lame cari tp x jumpa kat Pjaya ni.
Adik K-Pop : Ni pasamalam lain kak..Murah giler..mcm2 ade, mercun bla,bla,bla...senget..bla..bla..meletop pom pom..bla melatah..opocot bapak kaw pondan..bla...bla..

Tgh budak K-Pop tu popek2 ai bukak plastik sampah ai sarungkan kepala die.
Petu ai tampor tinge die, ai pusing2kan n ai tolak die kat tgh2 jalanraya.
Kebetulan masa tu ada bas Nadi Putra tgh lalu laju2..
Korang boleh agakla ape yg jadi.
Kawan die lg sorang cuba serang balas.
Ai pandang die, ai julingkan mata then ai angkat jari tengah ai.
Budak tu angkat dua-dua tangan petu merengek lari masuk hutan.
Vangang!!

Begitulah kisahnya lebih kurang.
Bukan aku nak marah main mercun.
Apalah gunanye mercun kalo bukan utk dibakor ye tak.
Tapi agak2la timing tu..
Takan nak bakor  mercun siang2 plk kan?
Tapi takan la nak main mercun dari pas isyak membawak ke sahur?
Aku harap malam ni tido anak aku lebih berkualiti.
Tapi kalo berbunyi jgk mlm ni, aku takan marah2 lagi.
Yelah takanlah pisang berbuah dua kali.
Aku mungkin akan jerit dr tingkap bilik..
"WAHH BESTNYE BAKOR MERCUN. POM POM GITEW BUNYINYE.. ATI-ATI OK, JGN SAMPAI PUTUS JARI, JARI TERCAMPAK KE TGH JALANRAYA N KENE LENYEK GN BAS NADIPUTRA. TRAGIS SGT KAN. SELAMAT HARI RAYA!!'

2 comments:

MizzTina said...

miahaha..kelakar lak citer tu..

Salhah Suhot said...

adeh..aku pun kalo boleh nak je simbah bebudak yang main mercun ngan minyak tanah, pastu bako...bia dorang taw betape terbakonye ati ai...kt umah aku dari maghrib,ke isyak,bawak sampai ke tangah malam.pastu pas sahur, bawak ke subuh sampai tengah hari. ape kejadah!!!mengundang marah sungguh!!aku nak tido wei..siang tak leh tido, malam tak leh tido...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...