Friday, August 3, 2012

Kerja atau Surirumah

Syoknya jadi housewife.
Serius aku sgt jeles dgn kawan aku yang jadi housewife.
Seronoknya mengumpul pahala
buat kerja-kerja rumah.

*LAYAN SUAMI*

Saba' Cyberjaya. (x baik post pic makan2 tgh pose ni)
Kenapa tetiba nak post benda2 ni?
Actly dah lama aku terpikir nk QUIT since my baby refuse bottles.
Tapi rini terbuka ati nak bercerite sbb...

*MINGGU INI MINGGU PENGANTOK*

Senin aku EL due to family matter.
Dari Selasa aku keje aku rase sangat2 mengantok.
Nak kata anak merengek malam2 tak jgk.
Nak kata penat buat keje rumah lagilah tidak.
Nak kata penat layan anak lgsg tak penat.
Tapi maybe aku tak ckup tido n kurang air.

Semalam aku sorang yang sgt PENGANTOK!!
Sampai je opis aku trus g surau
NAK TIDO.
Tapi aku ternampak sorang akak amek wuduk,
nak buat solat dhuha.
Since setan kene belenggu bulan ni,
aku pun solat dhuha skali.

*TEPUK-TEPUK*

Hujung2 aku baca doa sambil pejam mata,
kunun doa sejati dari hati.
Sudahnya aku bermimpi.
Boleh tak tertido masa baca doa?
Aku mimpi Abby Abadi tgh baca doa mohon keampunan.
*padahal tu doa yg kuar dr hati aku*

Lunch time cam bese aku balik umah
utk menge'lunch'kan si kecik aku.
Again..Puan Pengantok datang lagi.
Ble drive balik opis,
aku nampak ade taik burung 'pecepek' kat cermin kete.
"Opocot tanjat boboi"
*sambil letak dua-dua tangan bawah ketiak*
Aku jegilkan bijik mata..
"aihh?dah ilang taik burung tu?"
Rupenya aku dah bermimpi masa tgh drive.
Alhamdulillah Allah SWT selamatkan aku.

Petang plk aku baca report psl pemilikan hartanah di Malaysia.
Tgh baca tu aku boleh ternampak lirik lagu
PERAK NOMBOR SATU
dalam report tu?
Motif??
Tak..tak..aku yang termimpi.

Sangat kritikal.
Aku doakan Allah swt sentiasa melindungi aku.
Pergi dan balik ketika memandu.
Kalo jadi pape yang tak baik pd aku,
teruklaahhh..
Anak aku dah la obses dgn susu gantung die ni.
Mane nak cari pengganti?
Takde puting tiruan yang boleh menggantikannya.
*Adakah ini sedikit 'blue'?

Yang pasti manusia mmg tak penah bersyukur.
Yang dok umah nak keje,
yang keje nak dok umah.
Silalah belajar
BERSYUKUR.
Allah swt sentiasa Tahu apa yang terbaik utk hamba-hambaNya.

*notakaki : tapi surirumah tu tugas hakiki aku !! Suuuuriram..ram..ram..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...