Friday, August 3, 2012

Ajar Anak Tengok Youtube

Harini Jumaat break dr 12.15 sampai 2.45.
Lama kan..lagi lama sbb aku kuar 12.05.
*Haipp..!!*

Sonok anak bonda..
Sampai umah tgk die tgh main dgn babah,
nampak je muka Bonda terus tersengih tersusun je gusi.

Up..up and away!!
*Menyusu*

Selalu kalo susukan die aku akan nyanyi selawat.
Depan orang aku selawat dalam ati je,
sbb aku takot nnt makcik2 dengar sore aku dorang ajak aku join group Marhaban dorang plk.
Tapi kalo orang xde mmg aku selawat kuat2.
Agak2 susu dah nak ujung2 tu baru aku tukar lagu ABC.
Sampai dak kenit tu tido.

*Oh ya telling u diz. Even she's only a baby, i nv expect dat she don't understand my words. Actly she can even read my mind i guess. So i just sing ABC song n nursery rhymes when i play with her, i recite Fatihah loudly when I make her up (hope dat she can hafal it 1 day), i nv stop zikrullah when i nursing her, and i'm telling her bedtime stories. Yes, she's sometimes looks like LOST, but i nv STOP. I know dat she keep on learning. *

Ok now..back to the setori..
Tapi harini mcm2 lagu dah kuar,
mata die memboolat jgk.
Tak tido-tido..pasaipa??
Aku nyanyi Baa Baa Black Sheep, Incci Wincci Spider..
x tido-tido jgk..
*cewah..nk gtawla tu yg aku pandai nyanyi lagu omputeh*
Hahahaha..kaw hadde?


Petu ak pun bagi die tgk Youtube..
*Ni mungkin ajaran yang salah sbb mengintroduce Youtube masa masih baby*
Aku tak paham kenapa die suke sangat lagu ni..
Yang peliknya sepupu die pun ske lagu yang sama.
Nape bebudak suke sangat eh?
Aku sangat nak taw..
Bile dgr lagu ni dorang cam cool n terkaget..
Kaget ke?


Tapi lagu Twinkle Twinkle by gigglebellies ni ada extra lyrics.
Ke memang the real lyric ceni?
Takpe..aku cuba mengamati n menghafal lirik ni.
Untuk Humayra Azzehra kesayangan bonda.
Sok cuti Bonda jadi bintang..

Star shine brightly for you, may all your wishes come true..

2 comments:

amranaiman said...

xingt lagu kanak2 leh tgk utube :)

FiZ said...

geram kt pipi baby tu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...