Friday, August 10, 2012

Adab-adab Di Toilet

Pagi yang tak berapa nak pagi ni terpanggil utk buat entry pasal

ADAB-ADAB DI TOILET.
(entry ini mungkin sedikit jijik)

*sebab ada sesuatu yang mengBUWEKkan di toilet tadi*

Masuk toilet dengan kaki kiri tu takyah lah akak gtaw ye.
Sume dah taw kan..
Doa masuk toilet pun bleh cari sendiri.
Go google girls!!

Konon nak adab sangat,
masuk tandas siap bagi salam jalan tunduk2.
Haa tak payah..
Tandas tu kan rumah syaiton,
dah nak buat pe kaw bagi salam kat syaiton?

Pertama: 
Kalo masuk jamban duduk,
bibir mangkuk tandas tu selalu ada kesan tapak kasut kan?
Mesti org tu bercangkuk atas mangkuk tandas tu kan?
Sangat biadabs kan?
Macam lah kaw sorang je nk berry.
Kalo geli skali pun, alaslah keliling mangkuk tandas tu dengan tisu.
Kalo takde tisu pun, jirus bersih2 dengan air.
*Dats y i prefer tandas cangkuk kalo guna public toilet*

 Kedua :
Masuk je toilet, plz flush dlu.
Sebab nak bunuh kuman.
Bile flush, pastikan tutup mangkuk tandas tu supaya bakteria tak bertempiaran lari keluar.
In fact dah tutup pun bakteria masih ada..tp kuranglah..

Ketiga :
Bila nak membuang (x kirela air besar ke kecik),
silalah bukak paip air kuat2 supaya orang tak dengar bunyi 'air' yang mengalir di mangkuk tandas di dalam tandas yang sunyi sepi tu.
Memanglah bunyi air yang mengalir tu mendamaikan,
tp ogak-ogaklah wey..
Lainlah air sungai ke, air laut ke..
Apatah lagi kalo bunyi 'plop' tu..haish!!
Kaw tak malu ke orang taw bape ketul kaw kuarkan 'produk'?
 
Keempat :
Apabila keluar je 'produk' yang pertama tolonglah flush.
Jangan tunggu kuar 'produk' kedua dan ketiga kuar baru nak flush.
By the time nak tgu 'produk' kedua kuar pun baunya dah menguasai satu tandas.
Paham tak ni??
Kalo kaw tak flush awal2,
tu yang ble orang masuk tandas tu baunye perghhh!!
Padahal sunyi sepi je masa tu kan..taw2 dah berbau.

Kelima : 
Before kuar jirus keliling toilet dulu.
Terutamanya kepada yang tak reti duduk diam mase membuang.
Kadang2 tak sedar cebisan 'produk' berciciran.
So before kuar cek dulu kawasan pengeluaran 'produk'.

Keenam :
Ni yang paling aku pantang.
Kuar toilet cuci tangan..tu dah betul dah.
TAHNIAH!!
Tapi taknak keringkan..pastu pegang plk tombol pintu toilet.
BAASSAAHH je..
Aku taktaw la korang cane,
tapi aku geli betul bile pegang tombol pintu toilet yang basah.
Yewww!!

Ketujuh :
Kalo nak buang kahak ke, hingus ke, 
plz la masuk dlm toilet, 
janganlah hembus kat sinki.
Gross sgt!!

Sekian, terima kasut.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...