Friday, July 6, 2012

Susu Untuk Baby Ali Athauri.

Aku taktaw sape adik Ali Athauri.
Yang aku taw baby ni premature.
Born on 27 weeks.
Sangat kesian..sampai 1 hari die terpaksa pose half day.
Sbb tak ckup stok susu.

KOSONG.Pic ni aku amek dr blooger Qay Muhd, dietition baby Ali.

Ibu Ali x mampu nak produce susu.
Kenapa?
Aku pun taktaw..ada la masalahnye tu..
Kalo tak takkan la susah payah nak kene cari susu untuk si kecil ni.

Aku dah lama nk sedekahkan susu utk Ali.
Since Myra Zara xmo lgsg minum botol,
so susu yg aku pump tersimpan je.
Cane nak bagi die kan..
pakai syringe pun die xnk.

I AM EXCLUSIVELY DIRECT FEEDING MY BABY.

Lepas discuss gn hubby, hubby izinkan.
Cuma 4-5 oz dari sorang ibu utk baby Ali.

 Syarat2 untuk sah menjadi anak susuan:-

1) Bilangan susuan hendaklah dengan 5x susuan
2) susu yang dihisap hendaklah sampai ke perut bayi
3) Umur bayi tidak lebih 2 tahun
 
Dorg tanak ibu susuan.
Aku taktaw kenapa...adala sebabnya tu..

Kalo dah ramai2 jadi ibu susuan Ali Athauri.
Nanti dah besar ramaila adik beradik Ali yang mungkin Ali sendiri x kenal.
Silap2 bleh bercinta dgn beradik sendiri.
Kawen plak..haruuu...

Hasil susu perahan utk baby Ali.

Semoga Ali Athauri sihat n cepat membesar sayang.
Nanti bleh men gn Humayra Azzehra.

Anak Bonda n Si Merah.

Malam ni nak bagi susu utk baby Ali Athauri
Janji dgn sis Nik Rashidah kat Mydin Putrajaya.

Sape2 yang terniat nak sedekah utk baby Ali boleh contact nombor ni.

Qay Muhd. 0193559373
Nik Rashidah 0179018006

3 comments:

zaujah until jannah said...

mrs amad. first of all. saye mintak maaf ssh kan awak. klu saya tau permintaan sy smpi nyusahkn awk. siriyes sy tarik balik. Moga ALLAH balas jasa baik awak yerk.

second your baby sgt2 comel and tembam. moga ALLAH bg kesihatn yang baik dkt humayra and you too babe.

i cant help ali since i dont have milk. not even married!! but always doa that theere will more people yg baik mcm you hadir utk bg bantuan kat ali.

kite pon setuju. myb mama die x nak bg rmi sgt ibu susuan. tkot problem later. in future .

mizzleenaothman said...

Salam perkenalan mrs ahmad.first time ni i singgah blog u.Speechless with your kindness.may Allah bless U and your lovely family.
Jemput singgah blog i yer..

mizzleenaothman said...

Salam perkenalan mrs ahmad.first time ni i singgah blog u.Speechless with your kindness.may Allah bless U and your lovely family.
Jemput singgah blog i yer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...