Wednesday, July 18, 2012

KESERONOKAN BEKERJA

Bestnya pagi ni ada ceramah KESERONOKAN BEKERJA.
Semalam for intro sorang bos ada mention bout d same thing.
Ada orang bekerja x bz buat2 bz, ada yg xtaw cari kerja (aku la tu..hahaha),
ada yg keje krn tuntutan, mcm2 la..

AKU??

Aku niat bekerja..
1. Nak dapat pahala sunat membantu suami menjana pendapatan keluarga
2. Sebab mak n mama kate jgn benti kerja, nnt menyesal sbb xde income sendiri.

Aku mmg sorang wanita yang bukan jenis yg suke ada kerjaya.
Aku kerja bukan sb baku nak kerja, tp
sbb nak tolong suami.
Maklumlah hidup dlm bandar besar ni.
Dats y aku tak berminat nak sambung belajar..boleyhh??
Tak boleehh..

Aku lebih suka bekerja di rumah.
Bangun pagi basuh kain, kemas rumah, preparing breakfast,
jemur kain, preparing lunch, angkat kain,
tukar cadar, deco rumah, kemas almari.
Yang paling best susukan anak, mandikan anak, pakaikan anak baju cantik,
sikat rambut anak, main dgn anak.
Yang paling memPAHALAkan layan suami.
(Okeh yang ni takleh gtaw details..hihihi)
Tapi haruslah taw bahawa ble suami ghairah pandang kte pun kte dah dapat pahala.
So tak susah..jalan je lenggang lenggok dpn die..ewaahh!!

But then, taklah aku tak buat kerja langsung.
At least setakat ni bile bos bagi kerja, aku buat je.
 Kalo die x bagi je aku tak buat.
Taktawlah kalo ada kerja yang aku tak buat..maybe aku terlalai.
Aku buat kerja ikut SKT je..
Muahahaha..
Semoga lepas ni aku akan lebih seronok bekerja dan pandai cari kerja!!

Everything i do, i do it for them n Lillahitaala.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...