Friday, June 22, 2012

Refuse Puting Botol

Alhamdulillah aku bersyukur rezeki aku dapat anak yang kurang menangis.
Alhamdulillah senang nak jaga.
Anak aku banyak tidur, x banyak meragam.
Die menangis semata-mata nak susu.

Aku mula perasan masa di HUKM, aku cuba kejutkan anak sbb die tido lebih 3 jam x mintak susu.
Tapi anak aku still tido jgk.
Mmg konsepnya kalo anak tak jaga lebih 2 jam kene kejutkan jugak menyusu kan.
Then nurse dtg nak inject BCG kat anak aku.
Aku kate " Bagusla..pas inject confirm die jaga"

Terkejutla aku ni sbb anak aku tak jaga.
Die tak menangis langsung.
Aku dgr sore halus die mengerang sket je then die sambung tido.
Ahhh pullaaakkkk?
Mase inject utk umur sebulan pun, die jerit skali trus tido balik.
Paling best mase umur 2 bln, doktor inject time die tgh potpet2 nyembang dgn Babah die.
Langsung die x menangis, x demam.

Alhamdulillahi Rabbil Alamin.
Anak aku senang dijaga.
Kalo berak pun die x nangis.
Penah 1 ari taik die sampai kering sbb die berak tgh malam tp die x nangis.
Selamat aku bangun tgh malam cek die.
Kesian anak aku..



Aku bersyukur..
Tappiiii.....(tulah org twe2 kate budak2 ni takleh dipuji sgt...)
Anak aku ade 1 je pangai yg sgt memeningkan aku, hubby, makabah aku, makpak mertwe aku, adik bradik n bradik ipar aku...

SHE REFUSE ANY BOTTLES N TEATS!!!



Ni antara botol2 yang telah aku beli dan telah pun direjek baaaeekk punya oleh anak aku.
Ada lagi puting2 n botol yang aku tak masukkan pic kat cni.
Macam2 jenis botol n puting aku dah cuba.
Sume failed!!
Aku dah try anak aku sebulan b4 keje, jgn kate aku tak train.
Org kate tak bleh ibu yang bagi sbb die bleh bau badan ibu die.
Aku lari n suh org lain bagi, tanak nye die.
Aku try bagi pkai sudu.
" No way Bonda!! " agaknya tu yg die ckp.

Skrg ni ble aku dah start keje (Arini ari ke4), anak aku minum pakai picagari je.
Tu pun x masuk sume sbb die x pandai.
Semalam 10 jam die minum 2oz je..
Argghhh gilerlah aku...!!
Aku bukak pampers die..halahai sket je kencennya..

Tersangatlah susah ati..bukan tanak balik feed die, its just dat aku tanak ajar die.
Kalo tak ari2 aku kene balik.
Tapi arini aku surrender, rehat kang aku kene balik jgk.
Tak sanggup tgk..
Balik umah je die mengempeng sampai aku nak solat pun payah.

Oh anakkk...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...