Thursday, March 8, 2012

Jom IKEA : Jangan Layan Nafsu Soping

Bulan lepas Kak Yong datang Putrajaya.
Cam beselah kalo die dah datang , mmg aku kene layan nafsu serakah soping die.
Die ajak aku g IKEA.
Aku pun layankan aje..

 Syiok sgt Kak Yong soping cermin sampai RM200++. Selamat sampai ke Baling, Kedah.

Tu baru cermin, blum lagi benda2 merepek lain.
Dari Kedah naik kete Hyundai Getz je..
Tapi die sumbat jgk..
Lantakle kamuu...


Yang aku bengang tu..
Cane nafsu aku bleh terangsang skali?
Aku dah plan tanak soping2 sbb nak sambut baby tak lame lagi.
"Ni sume salah Kak Yong"
Tak salah aku salahkan die sbb laki aku salahkan ble aku soping x hengat dunia!!


Tapi aku rase barang yang aku beli sume berguna n sume murah2 belaka..
Bukannya aku berabis sampai 3ribu pun..
Dalam 2ratus lebih kot..
Menambah koleksi periuk. 3 set RM 35

Stool ni utk aku duduk mandikan baby nnt RM 9.90

 Utensil set sesuai utk non-stick pan RM 11.90
 Bukan belacan tapi heat pot stand RM 5.50
Grater RM 12.90

 Can opener RM 19.90. Senang giler guna ni..sesape yg nak bukak tin susu ke, tin sardin ke, bolehlah dtg umah aku.
 Laundry bag RM 9.90. I juz luv white!!
 Finally jumpa jgk bath tub yang berkenan di hati. RM 19.90.
 Chopping board RM 8.90. Tebal woo...
 Dari dulu aku mmg suke lilin dr IKEA. RM 9.90
Tray RM 4.90



Cermin ni murah je..RM2.90 satu..oklah nak kasi penuh wall kan..??

 Cermin Ombak Wendu ni plak 1 set (2 cermin) RM 59.90.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...