Thursday, March 29, 2012

My Baby In Womb (5 n 8 months)

I'm oready on leave.
Almost 2 weeks dah pun..
Tapiii...
Tak branak-branak nyer punnnn...
Wahahahahah...

Bile nak kuornye nakkk ooiii...??

Here's my baby in womb (5 months)


My Baby in womb (8 months)



Allah knows better..
As long as u r OKAY rite in here baby!!

Thursday, March 22, 2012

Snogurt with Raja Farah..YUMMY!!

First time rase Snogurt ni mase jenjalan gn FIL kat OU.
Wahh..meme sedapppp!!
Snow yogurt..mcm mkn salji kot..

Semalam hubby dapat gaji..
Hurm pe lagi..
Jet die Snogurt at Metro Point Kajang.
Actly Snogurt tu famly bisnes Raja Farah

Meh baca sket kat cni..


Yang best nye kte bleh amek sendiri byk mane Snogurt yang kte nak, kte deco sendiri, buh topping sendiri. Buh la byk mane pun..1 gram 49 sen.

Banyak ni RM15. Ada diskaun every Wednesday. Oklah..rasenye murah la dari eskem Famos Amos.

Raja Farah ni sgt bagus..Mesra pelanggan. Even ada pembantu kat cafe tu, tp die still turun padang layan customer. Tak sombong langsung..

Ajak bergambar pun die no hal..even mukenye tak touch up..

Caiyok Raja Farah..jom kte support!!

My Baby Looks Like...??

Ya Allah..dah lebih 9 bulan 10 hari dah ni..
Ble nak bersalinnye aku ni??
Hubby hari2 mimpi aku dah branak..
Hakikatnya..
Takpe..Allah knows d best!!

Mane le rope anak aku nnt?

Ceni ke?




Atau pun ceni??



Apa-apapun..
Aku doakan aku n kawan2 lain yang tgh tgu masa tu dapat bersalin normal.
Takde pape masalah..
Jauh dari ceasar, forcep, vacuum or wutsoever..
Semoga dikurniakan anak yang comel, soleh/solehah..
Sempurna akhlak dan cukup sifat.
Semoga sumenye berjalan lancar..
Amin Ya Rabbal Alamin..

Monday, March 19, 2012

Hot Air Ballons : View Dari Balkoni Rumah

Pepagi lagi hubby dah ajak aku skodeng2 kat tingkap bilik..

"Tengok tu sayang.."

Waahhh..hot air ballons.

Ni view dari balkoni.

Howh..takyah pepenat g tgk kat sane.
Payah kot nak cari parking.

Malam pulak tgk fireworks..still dari balkoni.
Hambooiii..eksen kaww ehh..

Sunday, March 18, 2012

10 Days To Go

Around 10 days to go..
Waaahhh..penat counting days taw..
Arini kami g photoshot.
Mak yg jadi photographer taw,hurmmm...
Blum nak terbranak lagi,tp ble dah dodok sgtlah susah nk bangun..


Opah's waiting for number 8th grandchild






Thursday, March 15, 2012

Sempena Nak Bersalin : Hubby Hadiahkan Kereta Baru.

Me : Mike dah ready ke nak jadi apak?
Hubby : Ish..skrg pun teman dah rope apak-apak..ate mike tu dah ready ke?
Me : Hmmm..bolehla..dlu teman rase cam takut nk bsalin. Tapi skrg dah tak sabor rasenye..
Hubby : Ate yong..tunggu bapak lagi..?Branak mlm ni pun buleh..teman maleh nk g koje sok..
Me : Ewaaahh..senangnye..bagi teman sebijik kete baru dlu baru teman branak.

Giteww le lebeh kurang dialog aku n somi mase on d way g Klinik Jameaton utk scan baby.
Hubby aku yang excited nak anak tu trus g cari kenderaan baru tuk aku.

Hubby : Mike nak kete rope mane?
Me : Kete bese2 udahhh..janji kete auto. Teman udah terer benor bwk manual.

1st : Ada GPS katenye. 3 screen besor tersusun. Bumbung bleh bukak. Wohoo dasat!!

Aku komen : Ala..kete vavi skrg ni dah la compact car..kete baru pun compact gak ke???

2nd choice : Kete ni bleh terbang..laju giler katenye. Kalo u drive dr umah ke opis, rase dekat je. Sementara i kencen, tak dan kuar toilet u dah sampai.

Aku komen : Ok gak...plus i like green.

3rd choice : Ni motor bukan lah kete katenye. Tapi motor ni lagi laju dr kete..ade belalai giteww..

Aku komen : Ahhhaa..i like belalai..Tp i xnak motor..payah nk kangkang2..i kan pakai baju kurung g work.

4th choice : Kalo gitu, yang ni confirm takde kangkang2 sayang..katenye..kepit sekepit-kepitnye pun xpe. Laju pun laju..sambil tu u bleh buat kuak lentang, kuak bebas, kuak rame-rame dan kuwak-kuwak.

Aku komen : Nampak mcm laju sangat. Abeslah rosak selendang Yuna i nanti..

Hubby : Ok yang ni last..u nak kete cane sbnrnye?
Me : I nak kete yang ble drive mcm nak baring. Actly i nak CALDINA..CALDINA..!!
Hubby : Ok..i'll buy u better than Caldina. Mmg baring sakan..

TAADDDDAAAA.....
Last choice : Yang ni sgt berbaloi..pegi j petrol pump Petronas kte bleh isi minyak free bape2 banyak pun xpe. Amek yang ni ok??

Aku komen : Sukati lah..

Yeaaayyyy!! Kete baru..!!
Tapi ble nak bersalin nye????
Suspen betol..

Sekarang dah start sakit pinggang, Braxton Hicks..rase cam nak piyed pun ade..
Tanda2 dah ade..tgu mase je..
Ya Allah..permudahkanlah segala urusan.
Aminnn..

Wednesday, March 14, 2012

VESPA : Melayan Hobi Orang Umahku

...::: VESPA :::...

Melayan hobi laki yg satu ni mmg memeningkan.
Laki aku mmg oldskewl pny olang.

setakat motor lame tu xyahlah nk bangga sayanngg..
Aku muntah hijau..
 
Tapi skrg mmg aku muntah hijau ble dah terjebak dlm hobi die ni..
Mmg maintenance tinggi la.
AM 8477.

Time2 aku nk terbranak ni laki aku ngidam vespa baru.
Die nk jual vespa lame die ni.
Hatoyaaiii nye punn..
Jual vespa ni maybe dpt dlm RM4k.
Tapi bli vespa baru RM3k++.
Nak overhaul, tukar block, tukar itu ini tambah lagi RM3k.

"Aje gilleeerrr!! "

Aku jerit kuat2 kat tinge die.

"I pakai duit papa dlu, nnt bayarla sket2"

" Kaki dah berbulu pun loan kat papa jgk? Sanggup kan demi vespa.."

Nak buat cane Tuan2 dan Puan2..
Apak mertua aku pun berkongsi hobi yang same.
Dia lagi dasat kot..
Ada 3 vespa..

So ble blk Ipoh, aku n mak nertua berkongsi cte yg same.

" Bla..bla..bla..vespa..bla..bla..bla..cuci bontot vespa..bla bla madu aku vespa..bla bla bla..mandikan vespa bla bla bla vespa lagi seksi dari aku..bla bla bla montot vespa lagi mantop dari aku bla bla bla.."

 Tapi layankan aje lah..
Die pun x agak2 layan hobi aku kan.
Hobi mensoping pun mmg maintenance tinggi pee..
Sape tak sayang laki wwoooiii...??

NO PREJUDICE!!

Hakhak..

Wordless Wednesday : Menyesal Kerana Semut

Friday, March 9, 2012

STICKY.


Pernah makan gula-gula STICKY?
Besenye aku bli kat kiosk Jusco Ipoh je.
Baru-baru hubby bawak g One Utama.
Sonok bleh tgk sendiri cane dorg buat gula-gula STICKY tu...
Best btul..
 







Thursday, March 8, 2012

Jom IKEA : Jangan Layan Nafsu Soping

Bulan lepas Kak Yong datang Putrajaya.
Cam beselah kalo die dah datang , mmg aku kene layan nafsu serakah soping die.
Die ajak aku g IKEA.
Aku pun layankan aje..

 Syiok sgt Kak Yong soping cermin sampai RM200++. Selamat sampai ke Baling, Kedah.

Tu baru cermin, blum lagi benda2 merepek lain.
Dari Kedah naik kete Hyundai Getz je..
Tapi die sumbat jgk..
Lantakle kamuu...


Yang aku bengang tu..
Cane nafsu aku bleh terangsang skali?
Aku dah plan tanak soping2 sbb nak sambut baby tak lame lagi.
"Ni sume salah Kak Yong"
Tak salah aku salahkan die sbb laki aku salahkan ble aku soping x hengat dunia!!


Tapi aku rase barang yang aku beli sume berguna n sume murah2 belaka..
Bukannya aku berabis sampai 3ribu pun..
Dalam 2ratus lebih kot..
Menambah koleksi periuk. 3 set RM 35

Stool ni utk aku duduk mandikan baby nnt RM 9.90

 Utensil set sesuai utk non-stick pan RM 11.90
 Bukan belacan tapi heat pot stand RM 5.50
Grater RM 12.90

 Can opener RM 19.90. Senang giler guna ni..sesape yg nak bukak tin susu ke, tin sardin ke, bolehlah dtg umah aku.
 Laundry bag RM 9.90. I juz luv white!!
 Finally jumpa jgk bath tub yang berkenan di hati. RM 19.90.
 Chopping board RM 8.90. Tebal woo...
 Dari dulu aku mmg suke lilin dr IKEA. RM 9.90
Tray RM 4.90



Cermin ni murah je..RM2.90 satu..oklah nak kasi penuh wall kan..??

 Cermin Ombak Wendu ni plak 1 set (2 cermin) RM 59.90.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...