Wednesday, October 19, 2011

Jojie BerhijabJojie atau nama sebenarnya Rozita Binti Aminuddin mula mengenakan hijab sebelum bulan Ramadhan yang lalu. Namun, dalam pada niat baik kakak kepada ratu rock Ella ini berubah, ada segelintir pihak yang mengatakan pemakaian hijab wanita ini hanya sekadar untuk menghormati bulan Ramadhan. Tidak kisah dengan pandangan orang, Jojie mengakui niatnya untuk memakai hijab adalah ikhlas kerana Allah.

“Saya dah mula sepenuhnya memakai hijab beberapa hari sebelum Ramadhan. Nawaitu nak pakai hijab dah lama dah, tapi manusia biasalah, suka nak ikut kawan dan sebagainya. Namun, bila dah tiba masa, terus saja nak pakai. Masa itu saya tengah solat Subuh dan sewaktu sujud, hati saya rasa nak pakai sangat-sangat waktu itu juga,” ujar Jojie bersyukur kerana dibuka pintu hatinya.

“Masa tak pakai tudung dulu, bila kita keluar rasa panas saja. Tapi, bila kita tengok orang yang pakai tudung ini, tak panas pula. Bila dah pakai tudung sekarang, baru saya tahu memang tak panas. Alhamdulillah, selepas pakai hijab ini, saya rasa lebih tenang lagi.”

source : click here

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...