Wednesday, April 20, 2011

Filem Kita vs Filem Orang

Semalam menonton cerita Source Code.
Memang best..
Kagum dengan otak orang luar.
Boleh buat filem yang tak pernah terlintas dalam fikiran kita.
Susah nak explain sinopsis cerita ni.
But i strongly suggest u 2 watch it.

Even belum boleh beat kehebatan cerita Avatar
Source Code masih layak menerima two thumbs up.
Bilalah Malaysia nak keluarkan filem berkualiti camtu?
Setakat ni KRU telah berjaya menghasilkan filem yang luar biasa.
Tahniah.

Saya dah bosan dengan filem cinta yang gunakan skrip skema.
"Oh tidak Fendi, janganlah kau lukakan hatiku ini lagi"
Yeewww..tolonglah berpijak di bumi yang nyata.

Dulu lepas tonton filem Avatar, saya terus beli tiket filem Duhai Si Pari-pari pada hari yang sama.
Kononnya nak support filem tempatan.
Tapi kecewa..spoil mood Avatar je.
Bayangkan lepas tengok filem Avatar yang best nak mati tu
Mood saya dirosakkan oleh filem Malaysia yang merepek tu
Gosh..slow n sangat bosan
Bukan tanak support Malaysia, tp tolonglah jangan buat filem yang sebegitu 'ttuuttt'

Bulan Mei ni ada banyak sangat filem keluaran anak muda Malaysia
Antaranya filem KONGSI arahan Farid Kamil
Lu Langsi, Lu Mati
Tengok trailer cam best
Hopefully memang best
Sebab orang muda yang mengarah
Jadi idea haruslah freshhhh ok..
Skrip tak perlu skema

Lagi satu filem Sekali Lagi
Haruslah tonton sebab ada si sengal SAM...hihihihi..
ok jom support filem Malaysia
Smoga ada banyak pembaharuan dan perubahan

2 comments:

CintaZulaikha said...

saya pnh buar skrip ala2 hollywood time studi dlu..tapi kecewa, ditolak mentah2 krn dikatakan tiada melayu dlm citer tuh..apakah??

nama pon skrip film psikologi..apa yg tak melayunya..tak boleh nak maju ke depn sket..sb tu lah banyak sgt citer air mata kat malaysia nih..huuh..

support merong mahawangsa..tetiba~~

Mrs. Amad said...

hah itulah silap nye industri kite..bile tak maju kate rakyat tanak support..cane nak support kalo filem dah mcm tgk pertandingan bercerita kat tadika..

buat cite cicakman katenye meniru..
buat cte lawak nak mampus kate tak masuk akal..
ape ingat avatar tu masuk akal sgt..?
yang penting luarbiasa kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...