Monday, March 21, 2011

Jom Bertudung!!

Waahhh..sejuk ati baca paper kosmo arini. Cte pasal pelakon fevret saya, Irma Hasmie yang dah bertudung litup selepas pulang dari Umrah bersama ibunya. Alhamdulillah semoga penampilan barunya ini berkekalan, ameenn.




Irma Hasmie ketika kemunculan pertamanya di majlis besar selepas bertudung. Sape kate bertudung tak boleh bergaya?

Sweet bebeh!! Rugi lah Nabil..


Dah ramai artis-artis dah bertudung. Orang-orang biasa kat luar tu bile lagi?

Jangan kata "belum sampai seru"..seru dah lama sampai sejak azali, awak je yang tanak sahut seruan.

Jangan kata "iman bukan terletak pada pakaian"..pada pakaianlah terpeliharanya iman.

Jangan kata "panas..tak tahan"..kat neraka lagi panas nak mati!!

Jangan kata "nak sucikan hati dulu"..cuci pkai clorox skali pun hati belum tentu suci, sucikan penampilan dulu kerana dari pakaian hati terpelihara.

Jangan kata "belum ready lagi"..Malaikat Maut kalau nak cabut nyawa tak tanya kite dulu 'dah ready ke belum?'

Jangan kata "tunggu lepas kawen"..dosa pahala bukan dihitung selepas kawen.

Jangan kata "dosa tanggung sendiri"..huisshhh..ayah kat kubur tu terseksa sbb tanggung dosa aurat awak.

Jom kita tengok pic artis-artis yang berani menyahut cabaran dan kuat menempuh dugaan.


Wardina Safiyyah



Sheila Rusly


Safura



Ramlah Ram


Noraniza Idris


Lydiawati


Liza Hanim


Ekin Mawi


Farah AF


Catriona Ross


Kak Pah (finally...alhamdulillah)


Azizah Ariffin. Selebriti TV3 pun apa kurangnya sekarang ni. Ramai dah bertudung.


Anne Hotfm


Anne Ngasri..(tapi sayang kadang-kadang bukak jugak..)


Norish (bini Raja Rock Malaysia tu...)


Amelina (Ratu Dangdut dulu tu...)

Aishah



Ziela Jalil
Ratu Dangdut, bini Raja Rock, pelakon yang sexy2 mase mude2 dlu, artis mude2 remaja sekarang semua dah berhijrah. Alhamdulillah. Semoga kita semua juga tergolong dalam golongan bertudung kerana Allah SWT. Ameenn..

1 comment:

El said...

nice lah...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...