Thursday, March 10, 2011

Baju Pengantin: Sewa atau Tempah?

I wanna be d most beautiful princess on my wedding day. Haruslah!! Selain make up, d most important thing dat we hv to do is CARI BAJU PENGANTIN. Sewa atau tempah? I prefer tempah sendiri. Why? I did a simple survey.

Kalau sewa…?
- Buang masa. I’ve spent almost 2 months mcari baju pengantin idaman, tp x jumpa2.
- Mahal..RM350-RM500.
- Yang murah ada..RM200-RM300..tp tersangat la simple, mcm nk pegi dinner je.
- Seksi. Not conform as pengantin bertudung.
- Warna x menarik.
- Ada yang besar, ada yang singkat.
- Warna lusuh.
- Orang lain dah pakai…=(
- Takleh simpan buat kenangan, kene hantar balik ke butik. Rugi je bayar ratus2.
- Kaler yang same je..takde yg lain dr yang lain.


Sebab-sebab saya menempah sendiri..

- Exactly ikut ukuran badan saya.
- Off course mengikut design idaman saya.
- Material kain yang saya pilih sendiri.
- Mengikut theme colour pilihan saya. Bukan senang nak cari gabungan 2 warna pilihan kita di butik2 taw.
- Boleh simpan buat kenang2an.
- Boleh pakai di majlis2 glamour..ceewwaahh!!
- Tak seksi..tutup semua..=P
- Orang lain belum pakai, 1st hand ni..hihihi..
- Yang penting murah. I’v bought my material RM250 (2m lace, 8.5m satin. Kire utk baju lelaki skali la-kat Gulati’s pun bleh dpt price ni ok), tempah RM120 je. So altogether x smpai pun RM300, n it’s fully yours now n forever..=)
Baju kawen sy takla cantek sgt pun, just
simple n takde yg seumpamanya.




Baju ni saya search kt tenet, pic princess2 Disney. Konon2 nak jadi ala2 SindeLela..sbb theme dah English Style. Then sy combine kan 2,2 design tu.




Last2 ni lah yg jadi..ekekekekek..










Anyway.. i LOVE my wedding frock!!

3 comments:

maisarah said...

salam..blh emel sy x?nak tny skit..insanunisyan@gmail.com

Mrs. Amad said...

salam..nak tanya banyak pun boleh... =) dla_cious@yahoo.com

NURUN said...

cantik tang tangan tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...