Thursday, March 17, 2011

4 Sebab Saya Sayang Die




Ahhaaa..contest lagi. Nobody tagged me..m tagging myself..xpe ye Cik Awien..huhuhu!! I saw diz contest when i was looking for a pic from Mr. Google. Cam best jek..



Ok let's begin..



Nama die ialah Ahmad Farhan Bin Abu Makhfud. Die berumur 25 tahun, muda setahun je dari saya..=) Bertugas di OCBC, Cyberjaya. Die adalah boipren saya selama 4 thn 7 bln, tunang saya selama 9 bulan, dan suami saya kini dan selamanya.

4 sebab saya sayang die....=D ~ngeeee...~

Sebab pertama saya sayang die :

Masa saya tgh bertarung menjalani rawatan kimoterapi pada tahun 2009, saya sangatlah tak lalu nak makan. Sesuap nasi saya telan, sebaldi isi saya muntah. Teruk betul kimo..then die sanggup berulang alik dari KL ke Ipoh semata-mata nak temankan saya di hospital dan suapkan saya makan. Masa tgh sengkek, die sanggup berhabis-habisan datang naik bas je dari KL. Padahal masa tu saya bukanlah bini die, tunang jauh skali. Bila die ada di sisi barulah saya boleh makan..owh sangatlah mengada-ngada. Sebab tu saya sayang die..


-->Punyalah suke saya sampai senyum nmpak gigi..abeh suke le kononnye tu..


Sebab kedua saya sayang die :


Kesan daripada kimoterapi, abes sume rambut saya gugur. Kepala saya licin dah macam tembikai susu. Bulu mata n bulu kening pun licin. Kalau nak taw, bulu hidung pun clean n clear..huuu nak bernafas pun takde filter. Yang bestnye, die pun same-same membotakkan kepala. Selagi rambut saya tak tumbuh-tumbuh, selagi tu la die mesin rambut die. Kesian die, 3-4 kali botakkan kepala, tapi rambut saya tak tumbuh-tumbuh jugak masa tu..hihihi..takpe, asalkan kami sehati, sejiwa n SEKEPALA!!Sekarang saya dah kembali berbulu..huhuhu..Sebab tu saya sayang die..

-->Dari belakang dah macam kepala ah long bukit beruntong je, siap ada parut. Haishh..

Sebab ketiga saya sayang die :

Masa doktor bagitaw saya ada kanser tahap ketiga, saya cuma ingat MATI je. Kanser tu..bukan sakit demam ke cirit-birit ke..Tapi die still sayang saya. Die sentiasa bersama saya. Beri semangat n sokongan pada saya. Padahal masa tu die ada sebab untuk tinggalkan saya. Tapi alhamdulillah die tak lari pun, kalau die lari mmg saya tak larat nak kejar. Masa tu nak lari setempat pun saya tak larat. Dielah tisu masa saya menangis, dielah pak lawak masa saya bersedih. Die sangat sempoi..selalu buat saya ketawa sampai berguling-guling. Sebab semangat die jugak yang buat saya kuat dan survive sampai sekarang. Sebab tu saya sayang die..



-->Tengok tu, time nak batal air sembahyang pun boleh buat saya gelak. Selamat masa tu kat masjid, kalau tak mesti saya dah gelak sampai guling-guling.


Sebab keempat saya sayang die :

Dielah reminder saya. Agak-agak saya lupa daratan, dielah yang selalu ingatkan saya supaya ingatkan Allah SWT. Dielah imam saya. Dielah fashion advisor saya, supaya saya berpakaian menutup aurat, bertudung menutup dada. Die selalu ingatkan saya supaya jangan menyayangi dirinya melebihi sayang saya terhadap Allah SWT. Sebab tu saya sayang die..



-->Die kata bile nak berdoa angkat tangan tinggi-tinggi kerana doa itulah senjata kita orang Islam.

Itulah 4 sebab saya sayang die. Sebenarnye ada lagi 44 juta sebab, tapi sebab organizer mintak 4 je, so saya bagi 4 jelah. Jom Kak Jue, Emily, Yati, n Akak SR join contest ni..

Sekian, terima kasih.

4 comments:

hunybie said...

wah..klo haku yang jdk organizer contest ni mmg haku bg ang menang...
wah...terharu sgt2x..
cedey ada...
romantik ada...
sume la ada...

Mrs. Amad said...

haaa...taw xpe..ce cte kat organizer bagi aku menang..ye?ye?ce cte..ce cte..

FiZ said...

wah...sedih jgk kisah akak ni...xpe2...insyaAllah, bahagia mengiringi hidupmu selepas ini...:)

Mrs. Amad said...

huhhh..sedeh...ameenn..bahagia la mntaknye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...